Αναζήτηση στο site

Επαφή

Light-and-life

Λεωφ. Ροδου-Λινδου 206

22410-61111

Αρχεια

Μια οικογενια

2012-05-23 05:11
    Είμαστε μια οικογένεια,αδέρφια πνευματικά,και υπάρχει αγάπη μεταξύ μας,και πάνω απο όλα μας ενώνει ο Ιησούς Χριστός ο λυτρωτής του ανθρώπινου γένους!Η ζωή μας έμοιαζε σαν και αυτού του ανθρώπου,δεν ήμασταν δαιμονισμένοι,αλλα είχαμε πάθη επιθυμίες,αρρώστιες...

Πνευμα Αγιο

2012-06-21 11:13

 

Το Άγιο Πνεύμα και για σένα 
 

 

Είναι δύσκολη η ζωή για όλους τους ανθρώπους και ιδιαιτέρως για τους πιστούς και ευσεβείς χριστιανούς, που θέλουν να ζουν «σωφρόνως, δικαίως και ευσεβώς στον παρόντα πονηρό αιώνα». Σκάνδαλα πολλά, παγίδες πονηρές και αμαρτία διάχυτη παντού. Πόσοι νέοι δεν παγιδεύονται στα ναρκωτικά, στον αλκοολισμό, στις κακές και πονηρές συνήθειες και δεν μπορούν να ελευθερωθούν, παρ’ όλο που καταβάλουν προσπάθειες. Η πολιτεία στην αδυναμία της να βοηθήσει αυτούς τους νέους, να ελευθερωθούν, τους καλεί να πάρουν υποκατάστατα των ναρκωτικών, τα οποία τους προσφέρει δωρεάν. Δυστυχώς όμως, το πρόβλημα δεν λύνεται με τα υποκατάστατα. Μόνο τα ναρκωτικά σκλαβώνουν τον άνθρωπο; Θα γίνει ευτυχής ένας νέος όταν ελευθερωθεί από τα ναρκωτικά; Ασφαλώς όχι. Δυστυχώς, δεν είναι μόνο τα ναρκωτικά, είναι γενικώς η αμαρτία, η οποία κάνει τον άνθρωπο δυστυχή. Από την άλλη πλευρά μας λέει ο Κύριος Ιησούς Χριστός: «Και επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία, η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή.» Ματθ. κδ:12. Τα ναρκωτικά ίσως να τα ‘κόψει’ ένας νέος, αλλά αν στο περιβάλλον του αισθάνεται μεγάλη ψυχρότητα, τότε γίνεται δυστυχής και απογοητευμένος. Κάποιοι χαρήκανε διότι ελευθερώθηκε, όμως κάποιοι άλλοι δεν τον θέλουν στην παρέα τους. Δουλειά δεν βρίσκει, διότι ήταν γνωστός ναρκομανής και κανένας δεν του έχει εμπιστοσύνη. Σκέπτεται πάλι την παλιά του ζωή. Έτσι κινδυνεύει να γυρίσει πίσω και να πέσει στην ίδια παγίδα. Φαύλος κύκλος.

Ο Ιησούς Χριστός, όμως, ελευθερώνει τον άνθρωπο από την αμαρτία, όχι με τη δική του δύναμη, αλλά με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος.
Όταν ο Κύριος έστειλε τους μαθητές Του να κηρύξουν το Ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο, τους είπε: «Περιμένετε εις την Ιερουσαλήμ να λάβετε πρώτα την επαγγελία του Πατρός μου, την δύναμη του Αγίου Πνεύματος.» Πραξ. α: 4,5 Για ποιο λόγο έπρεπε να λάβουν την επαγγελία του Ουράνιου Πατέρα; Για να έχουν δύναμη εξ ύψους, έτσι ώστε να νικήσουν τους πειρασμούς και να αντέξουν στους διωγμούς που επρόκειτο να υποστούν.
Όταν ρώτησαν οι απόστολοι, «Κύριε, εν τω καιρώ τούτον αποκαθιστάνεις την βασιλείαν εις τον Ισραήλ;» Ο Κύριος τους εξήγησε: «Δεν ανήκει εις εσάς να γνωρίζετε τους χρόνους ή τους καιρούς τους οποίους ο πατήρ έθεσε εν τη ιδία Αυτού εξουσίαν, αλλά θέλετε λάβει δύναμιν όταν το Άγιο Πνεύμα επέλθη εφ’ υμάς και τότε θέλετε είσθε εις εμέ μάρτυρες και εν Ιερουσαλήμ και εν πάση τη Ιουδαία και Σαμάρεια, και έως εσχάτου της γης.» Πραξ. α: 6-8
Οι μαθητές ανέβηκαν σ’ ένα ανώγειο, μαζί και η αγία μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, εκατόν είκοσι άτομα συνολικά και περίμεναν τη δύναμη του Πνεύματος του Αγίου. Την ημέρα της Πεντηκοστής, δέκα ημέρες μετά την ανάληψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ακούσθηκε μια βοή «ως ανέμου βιαίως φερομένου, και εγέμισεν όλον τον οίκον», όπου οι μαθητές περίμεναν την επαγγελία του Πατρός και «επλήσθησαν άπαντες Πνεύματος Αγίου και ήρχισαν να λαλώσι ξένας γλώσσας καθώς το Πνεύμα το Άγιο έδιδεν εις αυτούς να λαλώσιν.» Πραξ. β:4. Αυτοί που έλαβαν το Πνεύμα το Άγιο την ημέρα της Πεντηκοστής, περίμεναν δέκα ημέρες. Από την ανάληψη του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού, μέχρι την εορτή της Πεντηκοστής.
Αναστατώθηκαν όλοι οι Εβραίοι προσκυνητές, που είχαν έλθει για να γιορτάσουν την εορτή της Πεντηκοστής. Η αναστάτωση άρχισε από τη στιγμή που άκουσαν τη βοή και συνέχισε με τις ξένες γλώσσες που άκουσαν να μιλούν οι μαθητές στο ανώγειο.
Αμέσως άρχισαν να ρωτούν: «Τι σημαίνει τούτο;» «Δεν είναι αυτοί όλοι Γαλιλαίοι; Πώς εμείς ακούμε να μιλούν στις γλώσσες μας τα μεγαλεία του Θεού;»Μερικοί εμπαίκτες δώσανε αμέσως την εξήγηση. «Μεθυσμένοι είναι.» Αμέσως όμως «σταθείς ο Πέτρος μετά των ένδεκα εξήγησε: Δεν είμαστε μεθυσμένοι όπως νομίζετε, διότι είναι τρίτη ώρα της ημέρας (εννέα το πρωί). Αυτό που βλέπετε και ακούετε είναι αυτό που γράφει ο προφήτης Ιωήλ: «Εν ταις εσχάταις ημέραις θέλω εκχέει από του πνεύματός μου επί πάσαν σάρκα και θέλουσι προφητεύσει οι υιοί σας και αι θυγατέρες σας.»
Τι σημαίνει επί πάσαν σάρκα; Σημαίνει σε κάθε άνθρωπο ο οποίος θα το ζητήσει.
Όλα τα δώρα του Θεού είναι για κάθε άνθρωπο. Η σωτηρία, η αναγέννηση, ή βάπτηση στο Άγιο Πνεύμα, τα χαρίσματα και ότι άλλο είναι γραμμένο στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού, αρκεί ο άνθρωπος να τα ζητήσει με πίστη και ο Θεός θα του τα δώσει. Σήμερα, εκατομμύρια χριστιανοί έχουν λάβει το Πνεύμα το Άγιο, διότι το πίστεψαν, πειθάρχησαν στο λόγο του Θεού και το ζήτησαν. Γιατί όχι και εσύ;